RUReality - a first stept to development

RUReality - a first stept to development

marți, 11 februarie 2014

RUReality in Diseminare

         Urmare a finalizarii schimbului de tineri, perioada anterioara a avut in cuprinsul sau o serie d activitati de diseminare si multiplicare a rezultatelor proiectului in vederea asigurarii unei sustenabilitati si a unui follow-up de calitate. In acest sens, planul de masuri initial stability a fost respectat intru-totul, medotdele si mijloacele de educatie non – formala reusind sa produca un impact relevant atat in cadrul comunitatilor partenere, a comunitatii podgorene mai presus de toate, precum si in scolile si liceele ramnicene. Pentru aceasta, campania de diseminare ce a avut loc si care continua are in vedere urmatoarele: promovarea rezultatelor proiectului la nivelul comunitatilor, deziderat realizat in mediile de provenienta ale tinerilor precum si mediul online prin intermediul paginilor online ori a diferitelor publicatii. In cadrul partenerului din Romania, promovarea s-a realizat atat prin campanii stradale de distribuire a unor material informative, prin discutii tematice facilitate, ori mai mult decat atat prin discutii la nivelul conducerii scolilor de promovare a voluntariatului ca modalitate practica de dezvoltare a fiecarui tanar in parte. 
          Utilizarea grupului de facebook creat, ce poarta denumirea proiectului si-a manifestat oportunitatea si valoarea deoarece anterior finalizarii schimbului, tinerii au avut ocazia de a-si exprima trairile, sentimentele, concluziile procesului de implementare, astfel incat legatura de prietenie ori parteneriala, daca vine vorba de o abordare organizational sa fie una continua care sa ofere premisele unor viitoare colaborari. In acest sens, Primaria Podgoria deja si-a stabilit la nivel prioritar continuarea proiectelor cu si pentru tineretul din comunitatea locala, astfel incat cat mai multe initiative, idei, propuneri sa prinda viata si contur. Tot in cadrul grupului de facebook au fost incarcate in mod zilnic, pe activitati, fotografiile din timpul activitatilor, de unde tinerii si le-au putut descarca ori unde s-au putut eticheta pe paginile lor de facebook reusind astfel sa promoveze in termen propice valorile si rezultatele schimbului de tineri. 
           Expozitia Photovoice realizata in cadrul Centrului de Tineret FORTES a reprezentat o noua sursa ori mai bine spus resursa de impact si continuare a efectelor proiectului. Fotografiile continute, discutate si multiplicate la nivelul intelegerii de catre tinerii participanti la activitate au readus in prezent elementele proiectuli si aspecte definitorii ale procesului de implementare stabilite la nivel de competente.
Totodata, urmare a acetei activitati conferinta de diseminare realizata pentru promovarea rezultatelor proiectului in sanul echipei alaturi de alti iubitori de non – formal si implicare civica a avut un impact aparte. Pe de o parte a fost realizata o apropiere intre tineri si autoritati si pe de alta parte tinerii au avut ocazia comunicarii, a exprimarii propriilor perspective si viziuni care fara doar si poate, intr-o mare masura vor deveni realitate.
           Perioada urmatoare ce continua activitatile din prezent este destinata finalizarii si distribuirii materialelor de diseminare speciala si anume a Brosurilor RUReality, mapelor personalizate si a DVD-urilor ce contin filmuletul proiectului si care vor contribui la oferirea unei valori adaugate intregii viziuni a realitatii din cadrul proiectului nostru precum si a celei rurale, analizata la modul de ansamblu. 

Ceparu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu