RUReality - a first stept to development

RUReality - a first stept to development

luni, 5 mai 2014

COMUNICAT FINALIZARE RUREALITY

          Proiectul RUReality al Primariei Podgoria, ce a beneficiat de finantare din partea Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune, actiunea 1.1., a reprezentat un schimb multilateral de tineri ce a reunit 30 de participanti din Romania, Turcia, Bulgaria si Italia in Ramnicu Sarat si Comuna Podgoria, beneficiarul proiectului fiind insasi Comuna Podgoria.
       Tematica schimbului de tineri a fost reprezentata de abordarea oportunitatilor antreprenoriale ale tinerilor din mediul rural, alaturi de valorificarea posibilitatilor de manifestare ale tinerilor in domeniile: educatie, cultura, sport, tineret si antreprenoriat. In acest sens, proiectul a fost construit pe o gama ampla de metode si instrumente de educatie non-formala de tip: cafenea publica, workshop, teambuilding, seri traditionale si interculturale, vizite tematice, open space, seminarii si prezentari alaturi de activitati de evaluare initiala, intermediara si finala, acesta fiind construit pe baza implicarii unitare in procesul de organizare si management a echipei multiculturale de tineri, coordonate de catre 4 lideri (cate 1 pentru fiecare partener) alaturi de un manager de proiect si un staff. Proiectul a demarat printr-o perioada de pregatire in care tinerii s-au organizat pentru a pune la punct intreg cadrul metodologic, practic si logistic de implementare, ocupandu-se totodata si de asigurarea vizibilitatii proiectului in fiecare din cele 4 comunitati partenere. Mai departe, a urmat vizita de planificare in avans derulata in perioada 16 – 18 august  cu participarea liderilor de grup din partea fiecarui promotor, pentru ca mai apoi sa aiba loc schimbul efectiv de tineri, derulat in perioada 02- 09 septembrie 2013. Perioada de diseminare ce a urmat finalizarii schimbului, alaturi de asigurarea unui follow-up de calitate, a multiplicat rezultatele si impactul proiectului in fiecare din comunitatile promotoare asigurandu-se de fixarea rezultatelor pentru fiecare promotor.
Obiectivele proiectului au fost urmatoarele:
- Crestea nivelului de implicare a  30 participanti din 4 tari in utilizarea metodelor si mijloacelor educatiei non-formale, a modalitatilor in care aceasta poate influenta incluziunea sociala, nediscriminarea alaturi de dobandirea de notiuni antreprenoriale, pe parcursul schimbului ce a avut loc la Ramnicu Sarat si comuna Podgoria pe perioada  2-9 septembrie 2013.
- Dezvoltarea competentelor non – formale a celor 30 de tineri din grupul tinta  de avea un rol activ antreprenorial in comunitatea lor pe parcursul implementarii schimbului international de tineri ce a avut  loc la Ramnicu Sarat si comuna Podgoria pe perioada 2-9 septembrie 2013.
- Dezvoltarea comunicarii interculturale a celor 30 de tineri din grupul tinta prin desfasurarea de activitati de educatie non – formala in promovarea unor principii precum: toleranta, solidaritate, respect reciproc, egalitate, coeziune, incluziunea, unitate, in Ramnicu Sarat si Comuna Podgoria, pe perioada 2-9 septembrie 2013.
          Proiectul RUReality a avut ca perioada de implementare: 05 mai 2013 – 05 mai 2014, perioada in care Comuna Podgoria a trait un aer european, beneficiind de impactul unui proiect care a construit tineri pentru comunitate, a deschis porti si a realizat o comuniune deosebita cu mediul urban, ca modalitate de unificare a oportunitatilor de dezvoltare a tinerilor din cele doua medii geografice.

Rotea Emilian – Lider de grup Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu